ZF 24

Indemnizatie suplimentara pentru mamele de gemeni sau multipleti

19.05.2009, 14:59 1884

Mamele care vor naste gemeni, tripleti sau multipleti vor primi de la stat o indemnizatie suplimentara de 600 de lei pentru fiecare copil nascut dintr-o astfel de sarcina, incepand cu al doilea copil, conform unei decizii adoptate marti de Camera Deputatilor, informeaza Mediafax.

Propunerea legislativa, initiata de catre parlamentari ai PSD si PDL, modifica Ordonanta de Urgenta 148/2005 si a fost sustinuta in plenul Camerei de reprezentantii tuturor grupurilor parlamentare, care au apreciat ca proiectul de lege "repara o nedreptate" si "inlatura discriminarea" mamelor care nasc gemeni, tripleti sau multipleti.

Initial, proiectul de lege prevedea ca pentru nasteri gemelare sa se acorde o indemnizatie de 800 de lei, iar pentru tripleti sau multipleti indemnizatia sa fie de 1000 de lei. Mai multe detalii privind indemnizatia suplimentara acordata mamelor de gemeni sau multipleti cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO