ZF 24

Începe mutarea anului: 2.500 de angajaţi ai Oracle fac „transferul“ în Floreasca Park cu laptopurile din care scot peste 100 mil. euro pe an

Începe mutarea anului: 2.500 de angajaţi ai Oracle fac...

Autor: Cristi Moga

09.01.2014, 00:08 221
Mutarea Oracle în Floreasca Park reprezintă o afacere de milioane de euro pentru companiile care au amenajat birourile, au vândut mobila şi pentru firma care va face transferul, dar mai ales pentru Portland Trust, dezvoltatorul proiectului, care va încasa chirii anuale de 4-5 mil. euro.
 
Gigantul american Oracle, care a ajuns la Bucureşti la circa 2.500 de angajaţi şi afaceri de 105 milioane de euro în 2012, a început procesul de mutare şi consolidare a operaţiunilor în cadrul proiectului Floreasca Park din nordul oraşului, cea mai mare mutare din piaţa de birouri a Capitalei, potrivit datelor ZF.
 
Oracle, care în prezent îşi desfăşoară activitatea în trei clădiri din zona Floreasca, a gândit această mutare din prima jumătate a anului 2012, înainte de începerea lucrărilor la Floreasca Park, proiect care a implicat o investiţie de 70 de milioane de euro. Americanii au decis iniţial să îşi rezerve 20.000 de metri pătraţi în acest proiect, iar ulterior au închiriat, prin intermediul firmei de consultanţă The Advisers Knight Frank, integral clădirea B de 25.000 de metri pătraţi a complexului, mai puţin spaţiile de la parter destinate comerţului. Valoarea contractului semnat de Oracle poate fi estimată la 4-5 milioane de euro pe an, potrivit calculelor ZF.
 
„Procesul de mutare este în desfăşurare. În prezent Oracle are în Bucureşti 2.500 de angajaţi, iar angajările continuă în funcţie de necesităţi“, au declarat reprezentanţii Oracle, compania urmând să ofere mai multe detalii cu privire la acest subiect după finalizarea procesului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO