ZF 24

Incendiu la Mega Mall Bucureşti, cel mai recent centru comercial inaugurat în capitală

Incendiu la Mega Mall Bucureşti, cel mai recent centru...

Autor: Departamentul Social

20.06.2015, 13:25 7661

Un incendiu a cuprins mobilerul dintr-un vestiar de la o saună aflată la etajul superior al Mega Mall Bucureşti, care a ars fără flacără, dar a degajat fum, la ora producerii incidentului centrul comercial nefiind deschis publicului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov, Daniel Vasile, a declarat, pentru MEDIAFAX, că sâmbătă, în jurul orei 08.40, a fost făcută o sesizare, prin numărul de urgenţă 112, că de la etajul superior al centrului comercial Mega Mall iese fum.

Incendiul a cuprins obiecte de mobilier dintr-o cameră de zece metri pătraţi, care era folosită ca vestiar pentru o saună. Obiectele de mobiler nu au ars cu flacără, dar au degajat fum, acesta fiind vizibil la nivelul acoperişului.

În timpul intervenţiei pompierilor, care a durat aproximativ o oră, nu a fost necesară evacuarea persoanelor aflate în Mega Mall, a spus Daniel Vasile.

Pompierii au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o maşină de descarcerare, un echipaj SMURD şi o autoscară, conform procedurii standard în astfel de cazuri, a preciza Daniel Vasile.

Într-o informare transmisă de către comunicatorii centrului comercial se arată că sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 08.30, în sauna centrului de wellness World Class, aflat la nivelul 3 al centrului comercial Mega Mall, a avut loc un incendiu de mici dimensiuni care nu s-a propagat şi a fost stins imediat, la ora producerii incidentului centrul comercial nefiind deschis publicului, singurele spaţii care îşi începuseră activitatea fiind hypermarket-ul şi World Class.

"Pentru siguranţă, s-a respectat procedura standard pentru astfel de situaţii, implicând evacuarea persoanelor aflate în clădire, închiderea parcării şi blocarea lifturilor. Centrul comercial Mega Mall şi-a deschis porţile conform programului standard de operare, începând cu ora 10:00".

Mega Mall, de lângă Arena Naţională din Capitală, a fost deschis în 14 mai, atunci fiind încă făcute lucrări de amenajare. Mall-ul de lângă Arena Naţională trebuia inaugurat iniţial pe 23 aprilie, construcţia fiind începută în februarie 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO