ZF 24

În trei ani numărul de români de la sediul Microsoft din München a crescut de cinci ori

Nancy Nemes, Windows Phone Category Leader, Microsoft: Acum unui român îi este mai uşor ca oricând să aibă o carieră internaţională în IT. Când mi-am început eu cariera la Microsoft, în urmă cu 13 ani, eram singurul român din divizia de business.

Nancy Nemes, Windows Phone Category Leader, Microsoft: Acum unui român îi este mai uşor ca oricând să aibă o carieră internaţională în IT. Când mi-am început eu cariera la Microsoft, în urmă cu 13 ani, eram singurul român din divizia de business.

Autor: Adrian Seceleanu

05.06.2014, 00:07 834

Numărul de români angajaţi de Microsoft la sediul din Mün­chen de unde sunt coordonate afacerile gigantului din software în regiune a crescut de cinci ori în ultimii trei ani, aceasta fiind o schimbare semnificativă faţă de situaţia de acum 10-13 ani, când românii ocupau în general poziţii tehnice, a declarat într-un interviu pentru ZF Nancy Nemes, managerul român care coordonează platforma Windows Phone în Europa de Vest.

„Acum unui român îi este mai uşor ca oricând să aibă o carieră internaţională în IT. Când mi-am început eu cariera la Microsoft, în urmă cu 13 ani, eram singurul român din divizia de business. Erau atunci peste 300 de români la sediul central al Microsoft din SUA, însă la departamentul de dezvoltare de software, iar eu eram singura din divizia de business, la nivel global. Astăzi însă sunt mult mai mulţi români care ocupă funcţii în segmentul de business, nu doar în zona tehnică. Spre exemplu, la sediul central al Microsoft din Munchen de unde sunt coordonate afacerile din Europa centrală şi de est numărul de români angajaţi a crescut de 5 ori în ultimii trei ani! Este un compliment pentru calitatea educaţiei în IT şi business din România şi o mărturie a calităţii angajaţilor“, a declarat Nancy Nemes.

Managerul român, care va participa săptă­mâna viitoare la Internet Central & Eastern Europe Festival (ICEEfest) - unul dintre cele mai mari evenimente dedicate internetului din regiune - va discuta în cadrul prezentării de la eveniment despre evoluţia platformei Windows Phone şi ce o diferen­ţiază în faţa unor rivali precum Apple sau Google. ICEEfest se va desfăşura la Grand Cinema & More, din cadrul Băneasa Shop­ping City, în 12 şi 13 iunie.

„În acest an mă voi concentra pe o tendinţă foarte interesantă care ne va modela viaţa în viitor: cum să generezi un impact în business şi în viaţa socială prin mobilitate şi servicii. Într-o lume în care mobilitatea şi serviciile de tip cloud vor trece pe primul loc, echipamentele conectate şi serviciile personalizate vor continua să transforme rapid pieţele şi viaţa oamenilor.“

„Deci voi examina de ce sunt importante lucrurile «personale» şi «inovaţia», şi ce «bonusuri» le putem oferi consumatorilor. Voi vorbi de asemenea despre investiţiile Microsoft în zone precum mobilitate, big data sau cloud.“

Nancy Nemes a plecat din România la 21 de ani şi după ce a studiat la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Wiesbaden (Germania) şi la  ISC Paris - Business School, absolvind în anul 1997, şi-a început cariera în poziţia de consultant de business pentru platforma R/3 a producătorului german de soft SAP. Ea a fost recrutată de Microsoft, unde a condus iniţial activităţile de marketing pentru regiunea EMEA, ulterior ea mutându-se la sediul central al companiei din Redmond, unde a condus proiecte semnificative precum lansarea suitei Office 1997 pe teritoriul SUA sau dezvoltarea canalelor de vânzări pentru echipamentele companiei în America de sud şi de nord. Ea a revenit în 2010 în Europa la Munchen, de unde sunt coordonate afacerile Microsoft în regiune, preluând marketingul pe segmentul consumer pentru Europa centrală şi de est. În prezent ea este director pentru managementul platformei Windows Phone pentru Europa de vest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO