ZF 24

În topul clasamentului: România ocupă locul trei pe o listă a celor mai bune ţări din lume unde să lucrezi

În topul clasamentului: România ocupă locul trei pe o...

Autor: Andreea Tobias

11.01.2022, 11:22 105

România ocupă locul al treilea în topul celor mai bune ţări din lume de unde să lucrezi şi în care să călătoreşti, conform unui top realizat de momondo.

 

În realizarea acestui top au fost analizate 111 ţări, clasificate apoi în funcţie de 22 de factori împărţiţi în şase categorii: accesibilitate şi costuri de călătorie, preţuri locale, siguranţă şi sănătate, facilităţile muncii de la distanţă, viaţa socială şi vremea.

Cele mai bune zece ţări în care să se îmbine condiţiile pentru o muncă productivă cu posibilităţile de călătorie sunt:

1. Portugalia
2. Spania
3. România
4. Mauritius
5. Japonia
6. Malta
7. Costa Rica
8. Panama
9. Republica Cehă
10. Germania.

România a ieşit pe locul trei la nivel internaţional în ceea ce priveşte munca la distanţă, în special datorită preţurilor atrăgătoare şi a faptului că are unul dintre cele mai mici costuri de trai, nu doar din Europa, ci din întreaga lume.

De asemenea, România oferă preţuri avantajoase la închirieri auto şi la hoteluri, în plus faţă de costuri reduse pentru închirierea pe termen lung a unui apartament, ceea ce asigură condiţii foarte bune pentru călătorii interne.

„Nomazii digitali vor aprecia cu siguranţă viteza excelentă a internetului şi faptul că mulţi localnici vorbesc engleză. Alt factor important în favoarea includerii României în acest top pe o poziţie foarte înaltă este viza pentru liberii profesionişti pe care autorităţile plănuiesc să o pună la dispoziţie în lunile următoare”, arată un comunicat transmis de reprezentanţii motorului de căutare global pentru călătorii.

Portugalia a fost evaluată drept cea mai bună ţară din lume pentru a lucra de la distanţă, obţinând punctaje ridicate în toate categoriile, incluzând vremea foarte bună, abundenţa de locuri de ieşit în oraş, rata mică a criminalităţii şi costul de trai relativ scăzut. Portugalia mai oferă viză de nomad digital şi mulţi localnici vorbesc engleza la un nivel înalt, ceea ce atrage numeroşi expaţi.

Spania ocupă locul al doilea, în principal datorită numărului ridicat de restaurante şi cafenele pe cap de locuitor, a internetului de mare viteză, a abundenţei de spaţii de co-working şi a vizelor pentru liberii profesionişti. Viaţa de noapte de aici este bogată şi este o ţară cu politici LGBTQ+ favorabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO