ZF 24

În Arad funcţionează primul şi singurul muzeu al cofetăriei din România

În Arad funcţionează primul şi singurul muzeu al...

Autor: Luciana Georgescu

16.05.2014, 11:10 409

Inaugurat în urmă cu opt ani, primul şi până acum singurul muzeu al cofetăriei din România a rămas puţin cunoscut publicului larg, dovadă numărul redus de vizitatori care i-au trecut pragul în această perioadă. De ce se întâmplă acest lucru se întreabă şi proprietarul muzeului, maestrul cofetar Ioan Gui, în vârstă de 75 de ani, amenajându-l în două din încăperile locuinţei sale, care se află pe strada Nicolaus Lenau nr. 3, scrie publica'ia locală Vocea Transilvaniei.

În muzeu pot fi văzute peste 360 de exponate, de la maşina de preparat îngheţata la maşina manuală de bomboane, ambele fabricate în jurul anului 1920, maşina manuală de măcinat mac, cea cu curele de transmisie pentru măcinat zahărul, malaxorul acţionat electric, aparatul pentru prepararea marţipanului, diverse forme pentru prepararea turtei dulci şi a ciocolatei, mese din marmură pentru prelucrarea zahărului fiert, maşina pentru tăiat hârtia în care se împachetau bomboanele pentru pomul de Crăciun, sau numeroase fotografii şi documente. Şi, nu în ultimul rând, muzeul mai deţine cărţi de specialitate, unele unice în ţară, reţetare, fotografii vechi şi noi, diplome şi medalii obţinute de-a lungul vremii de către cofetarii arădeni.

Citiţi mai multe despre singurul muzeu al cofetăriei din România şi accesaţi galeria foto pe www.voceatransilvaniei.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO