ZF 24

Implicarea într-un ONG în timpul şcolii, un atuu în obţinerea unui job

Implicarea într-un ONG în timpul şcolii, un atuu în...

Autor: Mihaela Pascari

24.02.2017, 13:26 307

Tinerii care s-au implicat în timpul şcolii în diverse ONG-uri şi activităţi extracurriculare au şanse mai mari de a fi găsi un job, angajatorii apreciind experienţa dobândită în cadrul unor astfel de programe.

"Încurajez apartenenţa la un ONG tocmai pentru că te ajută să creezi un network personal al oamenilor specialişti în ceea ce fac. E un plus în CV acest aspect datorită faptului că arată perseverenţa, curiozitatea pentru un domeniu şi dorinţa de învăţare pe mai departe. Este un prim pas în cariera oricărui tanăr”, consideră  Ramona Clipa, recruitment team leader în cadrul companiei RINF Temps Romania, divizia de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară a grupului romanesc RINF.

Potrivit unui studiu realizat de Hipo.ro, aproximativ 50% dintre angajatori caută candidaţi juniori care să aibă deja în CV-uri experienţe dobândite în cadrul unor programe de internship, trainee, stagii de practică, în ONG-uri şi chiar joburi şi proiecte în domenii conexe.

Datele arată că juniorii şi specialiştii cu peste trei ani de experienţă îşi vor găsi cel mai uşor un loc de muncă anul acesta, avand în vedere că cele mai multe joburi scoase la bătaie sunt dedicate acestor tipuri de candidaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO