ZF 24

Immoeast va vinde o parte din activele din Romania

22.09.2009, 12:19 29

Immoeast, cel mai mare dezvoltator imobiliar austriac si cel maimare investitor in imobiliarele din Romania, va vinde o parte dinactivele din Romania si ar putea renunta si la un mall pe care ildetine in Moscova pentru a reduce dependenta fata de cele douapiete, a declarat Eduard Zehetner, directorul executiv al grupului,scrie Bloomberg.

"Am suprainvestit in unele tari cum ar fi Romania sau incentrele comerciale din Moscova", a spus Zehetner, 58 de ani. "Nuvindem de nevoie, ci pentru a ne restructura portofoliul", acompletat seful Immoeast.

Piata imobiliara din Romania, cea mai mare piata din regiune agrupului austriac, a fost lovita puternic de criza financiara,fiind cea mai afectata tara din regiune, conform oficialilorgrupului austriac.

Immoeast a inregistrat in anul fiscal incheiat in aprilie 2009 opierdere de 2,67 miliarde euro, fata de un profit inainte deimpozitare de 266 milioane euro in anul fiscal precedent.

Fondul austriac de investitii detine pe piata romaneasca unportofoliu imobiliar de circa un miliard de euro, fiindproprietarul mallurilor Polus Center din Cluj, Euromall din Pitestisi Armonia Center din Arad, precum si a numeroase cladiri debirouri din Bucuresti - S-Park, Victoria Park, Bucharest CorporateCenter sau IRIDE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO