ZF 24

Iliescu il critica pe Basescu pentru declaratiile din "Politique Internationale"

Iliescu il critica pe Basescu pentru declaratiile din "Politique Internationale"
25.07.2007, 15:07 13

Fostul presedinte Ion Iliescu l-a atacat dur pe presedintele Traian Basescu, dupa aparitia unui interviu al acestuia in revista Politique Internationale.

"Dovediti, si prin acest interviu, ca aveti o mentalitate fanariota, de pretendent la tronul Romaniei, care-si denigreaza adversarii la Marea Poarta, pentru a primi sau pentru a i se reconfirma firmanul", afirma fostul presedinte intr-o scrisoare deschisa pe care i-a adresat-o lui Basescu.
Iliescu vorbeste de grupurile de oligarhi "de bine" care l-au sprijinit pe Basescu in timpul campaniei pentru referendumul pentru demiterea sefului statului.
"Vorbiti si spuneti ca actionati in numele poporului, cand de fapt un singur lucru conteaza: dumneavoastra si interesele dumneavoastra. Care sunt identice cu cele ale grupului de oligarhi de bine, care v-a inventat ca om politic si v-a ajutat sa fiti ales in cea mai inalta demnitate a statului roman, pe care il dezonorati prin comportamentul dumneavoastra", a spus fostul presedinte.

"Lupta impotriva coruptiei nu a inceput cu dumneavoastra. Dumneavoastra ati transformat-o in spectacol, in show de televiziune. Mai mult, in numele luptei impotriva coruptiei, ati acceptat incalcarea de catre Procuratura si Serviciile secrete a unor drepturi si libertati fundamentate, garantate de Constitutie, pe care o incalcati, la randul dumneavoastra, cu o consecventa demna de o cauza mai buna", a spus Iliescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO