ZF 24

IKEA se pregateste pentru scaderea cererii

10.09.2008, 12:41 16

Gigantul suedez de retail de mobila IKEA se pregateste pentru o scadere a vanzarilor pe o serie de piete cheie, dupa ce a anuntat profituri record in ultimul an financiar, informeaza Monsters and Critics.

IKEA a raportat pentru anul financiar incheiat la 31 august vanzari la nivel global de 21 miliarde euro, cele mai puternice vanzari din istoria grupului.

Conform CEO-ului companiei, cresterea vanzarilor s-a datorat deschiderii a 22 de magazine in SUA, Europa, China si Rusia, din 1999, vanzarile grupului triplandu-se.

Cu toate acestea, "am subestimat efectele negative legate de criza din sectorul imobiliar", a declarat seful IKEA, observand efectele crizei asupra vanzarilor de mobila.

Un efect al pregatirii pentru scaderea cererii ar putea fi si inchiderea singurei fabrici de mobila pe care producatorul suedez de mobila Swedwood, detinut de IKEA, o avea in Romania.

In cadrul fabricii lucreaza 522 de oameni, iar 481 dintre ei urmeaza sa fie concediati. Productia de la Siret mergea pe toate pietele pe care IKEA este prezenta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO