ZF 24

Ieftinirea petrolului cu aproape 30% a adus preţul benzinei la nivelul de dinaintea introducerii taxei de 7 cenţi pe litru

Ieftinirea petrolului cu aproape 30% a adus preţul...

Autor: Roxana Petrescu

11.11.2014, 13:00 1010

Preţul pe litrul de benzină a ajuns zilele acestea la nivelul de la finalul lunii martie, scăderea abruptă a cotaţiei barilului de petrol anulând acciza de 7 cenţi pe litru pe care guvernul a introdus-o de la 1 aprilie.

La acel moment autorităţile dădeau asigurări că banii colectaţi ar trebui să se ducă spre autostrăzi. De la începutul anului în România nu a fost deschis niciun kilometru nou de autostradă. Potrivit datelor centralizate de ZF, un litru de benzină a ajuns la 5,920 lei, în timp ce motorina se comercializează la circa 6 lei pe litru.

Acestea sunt preţurile la sortimentele standard de carburant care se comercializau pe data de 10 noiembrie la staţia Petrom din Bucureşti, de pe strada Lucreţiu Pătrăşcanu, nr. 2.

Petrom publică pe propriul site preţurile la carburanţi din toate staţiile, după ce de la jumătatea anului 2011 producătorul de petrol şi gaze nu a mai publicat preţurile de referinţă. Din acel moment, ZF a urmărit evoluţia preţului la carburanţi având ca punct de reper această benzinărie aleasă aleatoriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO