ZF 24

Idei de afaceri din SUA. Cele mai atractive 5 startup-uri

Idei de afaceri din SUA. Cele mai atractive 5 startup-uri

Autor: Octavian Calei

07.04.2013, 13:17 9285

Startup-urile americane se concentrează în jurul inovaţiei, fiecare venind cu idei care mai de care mai utile, cum ar fi cămăşile care ajustează temperatura corpului sau cutiile cu idei de activităţi cu copiii pentru părinţi, arată un reportaj al Business Insider

1. Robotul multifuncţional pentru producători

Compania americană Rethink Robotics, fondată în 2008, îşi propune crearea unui robot ieftin adresat sectorului industrial care poate efectua o gamă largă de sarcini şi să poată lucra în siguranţă în preajma angajaţilor. Primul model de robot lansat de companie, Baxter, este capabil să manevreze materiale, să aşeze produse pe banda de producţie, să inspecteze şi să testeze piese, să opereze maşini şi să încarce sau să descarce cutii.

Startup-ul are o finanţare de 62 de milioane de dolari de la diverşi investitori americani.

2. Cutii cu idei de activităţi cu copiii pentru părinţi

BabbaCo este o afacere înfiinţată în 2007 de Jessica Kim şi Christine Gutierrez care şi-au propus să vină în ajutorul părinţilor lipsiţi de idei. Compania trimite lunar o cutie cu jucării şi activităţi pentru părinţii cu copii de la 3 la 6 ani. Afacerea ar putea fi cea mai importantă în domeniul educaţiei de la Martha Stewart încoace.

Investitorii au pus la dispoziţia companiei 1,23 milioane de dolari

3. Imprimante 3D pentru utilizatorii casnici

Formlabs, un startup apărut în 2011, îşi propune să aducă pe birourile utilizatorilor imprimante 3D profesionale care sunt disponibile acum numai pentru sectorul industrial.

„Echipamentul de o calitate mai slabă este mult mai accesibil dar mai puţin decât profesional. Exista o fereastră mare între a mulţumi arhitecţii, bijutierii şi alţi profesionişti şi utilizatorii normali care să poată folosi tehnologia de printare 3D”, a spus Maxim Lobovsky, co-fondator al Formlabs.

Compania foloseşte un proces numit stereolitografiere, una dintre cele mai tradiţionale tehnologii de imprimare 3D.

Formlabs a atras atenţia multor investitori, astfel încât este una dintre cele mai bine finanţate companii din istoria Kickstarter (platformă online care ajută startup-urile să strângă finanţare prin promovarea lor – n.r). Formlabs a strâns 2,9 milioane de dolari pe Kickstarter de la 2.068 de donatori.

4. Bow & Drape vrea să revoluţioneze felul în care cumpărăm haine

Bow & Drape, o companie fondată în 2012 de Aubrie Pagano, îşi propune să pună la dispoziţia doamnelor şi domnişoarelor îmbrăcăminte şi accesorii care pot fi personalizate după culoare, material, cusătură şi alte detalii. Strategia de vânzări a companiei funcţionează în două moduri: fie trimite un pachet de probă la domiciliu, fie primeşte comenzile pe Internet printr-un simulator de configurare care va permite utilizatorilor să încarce o poză personală pentru a putea vizualiza hainele şi accesoriile.

5. Cămăşi bărbăteşti hi-tech

Ministry of Supply, startup fondat în 2010, produce cămăşi speciale care reglează temperatura corpului. Cămăşile sunt produse cu o tehnologie similară NASA folosită pentru costumele cosmonauţilor. Una dintre liniile de vestimentaţie a companiei, „Apollo”, se poate adapta corpului. Cămaşa poate reţine sau elibera căldura în funcţie de stilul de viaţă.

La mai puţin de un an de la lansare, Ministry of Supply a produs mai mult de 12.000 de cămăşi pentru clienţi din peste 48 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO