ZF 24

IBB Holding Group, fondat de familia Crăciunescu, a inaugurat o staţie de betoane de la Mogoşoaia, după o investiţie de 7,5 milioane lei

IBB Holding Group, fondat de familia Crăciunescu, a...

Autor: Roxana Rosu

03.04.2024, 10:44 178

Compania de constructii IBB Holding Group SA (IBB Holding), fondată de familia Crăciunescu în judetul Ilfov, a inaugurat o staţie de betoane în Mogoşoaia, zona de nord a Bucureştiului, după o investiţie de 7,5 milioane de lei.

Grupul are 3 fabrici care produc beton pentru construcţii inginereşti, beton rutier şi agregate stabilizate cu ciment, în Pantelimon, Ciorogârla, Mogoşoaia, precum şi o staţie de producţie mixturi asfaltice în Pantelimon.  

„Prin intermediul acestei noi staţii de betoane situate în nordul Bucureştiului, în Mogoşoaia, suntem într-o poziţie favorabilă pentru a participa la licitaţii pentru proiecte de infrastructură în această zonă şi a stabili parteneriate strategice cu dezvoltatori imobiliari. Mai mult, putem asigura calitatea materialelor utilizate, servicii mai rapide şi eficiente. Strategia noastră este să oferim servicii integrate cu producţia, cu responsabilitate faţă de mediu şi faţă de generaţiile viitoare, adaptate fiecărui tip de proiect în care suntem implicaţi: de infrastructură, de construcţii rezidenţiale, comerciale sau industriale. Nevoia reală pe care România o are atât în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructură, cât şi în fondul de locuinţe, precum şi proiectele deja demarate, ne determină să privim cu optimism dezvoltarea afacerilor noastre pe termen mediu şi lung.”, a declarat Ion Crăciunescu CEO, fondator IBB Holding.

Staţia de betoane din Mogoşoaia este certificată conform standardelor de calitate a controlului producţiei pentru fabricarea betoanelor pentru construcţii inginereşti, betoanelor rutiere şi de agregate stabilizate cu ciment, având o capacitate de producţie de 100 metri cubi pe oră.

IBB Holding a participat în ultimii ani la o serie de lucrări de infrastructură, terasamente, execuţie de drumuri, poduri şi autostrăzi, piste aeroportuare, execuţia de construcţii civile, industriale şi rezidenţiale.

Printre cele mai importante proiecte finalizate sunt modernizarea pistei PDA2 a Aeroportului Henri Coandă, modernizarea pistelor Aerodromului Clinceni, şi suprastructura rutieră a nodului rutier Berceni-Bucureşti, supralărgirea la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti şi amenajarea nodului rutier Olteniţa-Bucureşti, supralărgirea la 4 benzi de circulaţie pentru DN1, în Cornu, Prahova. D

e asemenea, Grupul are o valoare contractată de proiecte în curs de execuţie de peste 270 milioane de euro, cele mai importante proiecte fiind: Autostrada A7 Lot 1 Dumbrava – Mizil, drumul de deviere DN1D - A7, supralărgirea la 4 benzi şi construcţia unei parcări de lungă durată cu o suprafaţă de ~30.000 mp - Drumul Naţional Centura Bucureştiului (A0) între Autostrada A1 şi DN5, lucrări de întreţinere periodică şi reparaţii ale drumurilor la nivel naţional în Prahova, Giurgiu şi Bucureşti precum şi pentru Autostrada A2, A3.

IBB Holding Group, grup de 12 companii ce activează în industria de construcţii, în domenii precum infrastructură, construcţii civile şi industriale, producţie de beton şi asfalt, dezvoltare imobiliară, precum şi servicii conexe construcţiilor, şi-a început activitatea în anul 2016 prin înfiinţarea companiei IBB-HIB România şi are în portofoliu, până în prezent, peste 60 de proiecte finalizate.

IBB Holding a fost înfiinţat de Ion Crăciunescu, antreprenor cu peste 30 de ani de experienţă în domeniul construcţiilor din România şi Germania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO