ZF 24

HSBC isi muta CEO-ul la Hong Kong pentru a arata unde se dezvolta capitalismul

25.09.2009, 17:07 17

HSBC isi va muta CEO-ul, Michael Geoghegan, din Londra in HongKong indincand astfel accentul pe care banca il pune peoperatiunile din Asia, conform The Telegraph.

Banca a mentionat ca isi va mentine sediul central in Londra dinratiuni ce tin de taxe si ca nu intentioneaza sa se mute.

Cu toate acestea, Michael Geoghegan se va muta in Hong Kongincepand din februarie.

"Prezenta crescuta a managementului in Hong Kong si concentrareape aceasta piata aflata in dezvoltare rapida este necesara pentruHSBC si conforma in intregime cu strategia pe care ne-am stabilit-oin 2006", a declarat presedintele bancii, Stephen Green.

In timpul unei conferinte telefonice, Geoghegan a declarat:"Occidentul se indreapta spre est si vrem sa fim poarta catre Chinaaflandu-ne chiar in China, locul logic pentru a lucra la aceastastragegie fiind Hong Kong-ul".

HSBC vrea sa fie una dintre principalele companii straine carevor fi prezente pe bursa din Shanghai, Green anuntand ca deja deafla in discutii in aceasta privinta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO