ZF 24

Hollywood-ul ar vrea sa puna mana pe Youtube

05.10.2006, 20:03 12

Chad Hurley nu pare sa fie deranjat ca site-ul pe care il ruleaza, Youtube, a provocat consternare printre executivii marilor case de productie, retelelor de televiziune si studiouri de filme. Pentru milioane de utilizatori de Internet site-ul, care a fost lansat in urma cu mai putin de un an, pune la dispozitie zilnic o oferta de clipuri video ciudate si interesante, de la discursuri ale oficialilor de la Casa Alba pana la glume "casnice", filmate in familie de amatori.
Youtube a devenit, de altfel, o colectie vasta de clipuri video, protejate de legea dreptului de autor dar preluate fara niciun fel de autorizatie. Cele mai populare clipuri de acest tip sunt inregistrari a diverse show-uri de televiziune si seriale, scrie International Herald Tribune. Acestora li se adauga si materialele filmate acasa, fara nicio taxa catre autoritati, montate folosind melodii sau imagini protejate de copyright. Cititi mai multe despre consecintele practicilor Youtube in ZIARUL FINANCIAR de maine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO