ZF 24

Heineken România va avea un nou director general de la 1 octombrie. Onno Rombouts predă ştafeta după şase ani

Heineken România va avea un nou director general de la 1...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

07.09.2018, 17:14 1367

Heineken România, al doilea cel mai mare berar după cifra de afaceri, va avea începând cu 1 octombrie un nou director general. Astfel, Onno Rombouts, managerul care a condus în ultimii şase ani din funcţia de managing director Heineken România, va fi înlocuit de Dan Robinson. Acesta din urmă ocupă în prezent funcţia de managing director Europe Export and Global Duty Free în cadrul Heineken.

Onno Rombouts a venit la conducerea producătorului de bere în iunie 2012. Anterior, el a ocupat funcţia de managing director, export and director regional commerce al Heine­ken Asia Pacific Pte Ltd., în Singapore.

În mandatul său la conducerea companiei de pe plan local, Onno Rombouts a asigurat creşterea de două cifre a mărcii Heineken, pentru cinci ani consecutivi, a pus bazele şi a dezvoltat categoria de cidru pe piata din România şi a transformat Neumarkt în cel mai mare brand de pe piaţa din punct de vedere al numărului de tranzacţii realizate de consumatori, conform informaţiilor furnizate de companie. De asemenea, el a menţinut în aceşti ani Heineken România pe prima poziţie a celor mai profitabile businessuri din sectorul berii, dar şi al băuturilor în general.

Compania a terminat anul trecut cu un profit net de 130 de milioane de lei (circa 28 mil. euro), mai mic cu aproximativ 20% faţă de anul anterior, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Pe de altă parte, producătorul a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,16 miliarde de lei ( 254 mil. euro), în scădere cu 4% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. 

Grupul olandez Heineken are patru fabrici în România, la Miercurea-Ciuc, Craiova, Constanţa şi Târgu-Mureş. Compania are în portofoliu mărci de bere precum Heineken, Silva, Ciuc Premium, Golden Brau şi Neumarkt şi mărci de cidru precum Strongbow, Old Mout Cider, Livada Secretă şi Cidru Mândru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO