ZF 24

HeidelbergCement estimeaza stagnarea afacerilor din Romania in acest an

19.02.2008, 16:28 18

Grupul german HeidelbergCement estimeaza ca afacerile din Romania vor stagna in acest an, la circa 363 milioane euro, ca urmare a atingerii capacitatii instalate de productie a cimentului, pe care intentioneaza sa o dubleze pana la finele anului 2011, prin investitii de 150 de milioane de euro, informeaza Mediafax.

In prima faza a proiectului de investitii pentru marirea capacitatilor de productie, Carpatcement va moderniza si va pune in functiune cea de-a doua linie de productie a fabricii de ciment la Bicaz, aflata in conservare. Investitia se ridica la 55-60 de milioane de euro si va fi finalizata la mijlocul anului 2009.

Prin aceasta investitie capacitatea de productie va creste cu circa un milion de tone de ciment pe an.

Stagnarea afacerilor in 2008 ar interveni dupa mai multi ani consecutivi in care HeidelbergCement a avut in Romania cresteri semnificative ale afacerilor, pe fondul dezvoltarii pietei constructiilor.

Carpatcement Holding a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri consolidata de 363 milioane euro, in crestere cu 31% fata de 2006, cand s-a situat la 278 milioane euro. Cifra de afaceri cuprinde rezultatele celor trei divizii ale Carpatcement Holding, respectiv Carpatcement, Carpat Beton si Carpat Agregate.

Divizia de ciment a inregistrat o cifra de afaceri de 288 milioane euro, in crestere cu 30% de la nivelul de 221 milioane euro din 2006.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO