ZF 24

Harta traficului aerian în timp real arată cum ocolesc avioanele Ucraina

Harta traficului aerian în timp real arată cum ocolesc...
18.07.2014, 12:05 10598

Spaţiul aerian al Ucrainei este evitat vineri de majoritatea companiilor aeriene, imaginile oferite de site-urile de monitorizare a traficului aerian în timp real indicând doar câteva curse care tranzitează această ţară, în urma incidentului de joi, în care un avion cu aproape 300 de pasageri la bord a fost doborât de insurgenţii proruşi.

Circa 2.000 de avioane erau în aer deasupra Europei vineri dimineaţă, conform planefinder.net, dintre care doar 11 deasupra Ucrainei, la ora 12:00.

Companiile aeriene au fost sfătuite să evite spaţiul aerian din Ucraina, în urma incidentului de joi.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română recomandă ca toate avioanele operatorilor aerieni români  să evite folosirea rutelor ce traversează spaţiul aerian al Ucrainei până când vor fi luate decizii la nivel internaţional privind această situaţie.

Un avion malaysian s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei cu 298 de persoane la bord, doborât de o rachetă sol-aer.
 
Prăbuşirea avionului malaysian cu 298 de persoane la bord, într-o zonă de conflict armat în Ucraina, arată necesitatea unei soluţionări urgente a crizei din această ţară, a apreciat vineri preşedintele rus Vladimir Putin, catalogând incidentul drept o "tragedie".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO