ZF 24

Harta preţurilor alimentelor. Unde găsiţi cea mai ieftină mâncare

Harta preţurilor alimentelor. Unde găsiţi cea mai ieftină mâncare
20.09.2010, 10:04 69

Românii se vor confrunta cu un nou val de scumpiri la mâncarepână la sfârşitul anului, scrie Gândul. Majoritatea producătorilor au admis,mai mult sau mai puţin direct, că sunt nevoiţi să recurgă lamajorări de preţuri, acestea variind între 5% şi 25%. Motivele ţin,în principal, de scumpirea materiei prime, a utilităţilor şicreşterea TVA. Cele mai mari majorări de preţuri sunt anunţate lapâine, iar cele mai mici, la carne.

În prezent, preţul aceluiaşi produs se poate dubla sau chiartripla de la un judeţ la altul, potrivit listei preţurilor devânzare ale principalelor produse agricole şi alimentare din pieţeşi târguri, obţinută de Gândul de la Ministerul Agriculturii. Deexemplu, clujenii cumpără carnea de pasăre cu 5 lei pe kg, în timpce vasluienii o găsesc în galantare cu 14 lei pe kg. Locuitorii dinHarghita achiziţionează cea mai ieftină carne de vită şi porc, înConstanţa se găseşte cea mai ieftină telemea, în timp ce la Covasnaouăle au cel mai mare preţ. Vedeţi cum arată harta preţurilor alimentelorpe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO