ZF 24

Happy Monday: Regatul Unit începe să relaxeze măsurile de distanţare, după ce autorităţile au administrat peste 33 de milioane de vaccinuri

Londra, 29 martie 2021

Londra, 29 martie 2021

Autor: Eduard Ivanovici

29.03.2021, 17:06 131

În timp ce Germania a extins lockdown-ul naţional până pe 18 aprilie, cancelarul Angela Merkel le-a cerut autorităţilor locale să ia mai multe măsuri pentru a controla numărul de infecţii, în ciuda faptului că liderul german şi-a schimbat imediat decizia în ceea ce priveşte perioada severă de carantină din timpul Paştelui.

„Trebuie să înfrângem al treilea val. Suntem obligaţi prin lege să controlăm răspândirea virusului”, a declarat Merkel duminică.

Astăzi, Germania a raportat aproape 10.000 de cazuri. Astfel, totalul ajunge la peste 2,7 milioane de infecţii şi aproape 76.000 de decese. Sâmbătă, doctorii din unităţile de terapie intensivă au declarat că ţara ar trebui să intre într-un lockdown strict de două săptămâni pentru a se evita supraaglomerarea sistemului de sănătate, mişcarea replicată şi de medicii francezi, transmite CNBC.

Guvernul de la Paris a impus deja un set de restricţii mai dure pentru unele regiuni, inclusiv în Paris, însă numărul de cazuri continuă să crească, iar situaţia din spitale devine tot mai greu de suportat.

Franţa a înregistrat duminică 37.014 infecţii. În prezent, numărul total de cazuri a depăşit pragul de 4,5 milioane, iar ţara de apropie de 100.000 de decese provocate de SARS-CoV-2.

Între timp, Marea Britanie începe să relaxeze de astăzi măsurile de distanţare socială, decizie ce face parte din eforturile de ridicare completă a restricţiilor începând cu 21 iunie.

Mişcarea, descrisă drept „Happy Monday” de către presa britanică, le va permite britanicilor să se strângă în grupuri de până la şase persoane în aer liber, urmând să fie reluate astfel sporturile de echipă. Totuşi, guvernul le recomandă oamenilor să lucreze în continuare de acasă dacă au posibilitatea.

Călătoriile în afara ţării au rămas interzise în lipsa unor motive întemeiate şi a fost introdusă o amendă de 5.000 de lire pentru persoanele care încearcă să călătorească în străinătate. Guvernul intenţionează să anunţe săptămâna aceasta planurile de reluare a traficului internaţional.

Mai mult, magazinele neesenţiale, frizeriile şi sălile de fitness îşi vor putea relua activităţile începând cu data de 12 aprilie.

57% din cetăţenii adulţi ai Marii Britanii au primit prima doză a vaccinului anti-coronavirus şi, până acum, au fost administrate circa 33,7 milioane de doze, conform datelor agregate de Bloomberg.

Prin comparaţie, Uniunea Europeană a administrat 67,7 milioane de vaccinuri, însă populaţia blocului comunitar este de aproape şase ori mai mare decât cea a Regatului Unit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO