ZF 24

Gyula Fater, CEO: OTP Bank România: În 2020, cota de piaţă poate urca spre 3%. Strategia de creştere organică pe 5 ani pentru dublarea cotei de piaţă, la 5%, nu este uşor de realizat, dar vom investi. Iar dacă vor exista oportunităţi de achiziţii pe piaţă, le vom analiza

Gyula Fater, CEO al OTP Bank România

Cine nu ajunge mai devreme la o cotă de piaţă de 5% la un anumit moment fie trebuie să cumpere, fie trebuie să fuzioneze, fie trebuie să fie vândută.

Gyula Fater, CEO al OTP Bank România Cine nu ajunge mai devreme la o cotă de piaţă de 5% la un anumit moment fie trebuie să cumpere, fie trebuie să fuzioneze, fie trebuie să fie vândută.

Autor: Claudia Medrega

30.01.2020, 18:45 252

„În ultimii cinci ani OTP Bank a fost profitabilă, dar pentru a te asigura că situaţia va continua pe termen lung ai nevoie de acest nivel al cotei de piaţă. Profitabilitatea pe termen scurt nu este atât de importantă, ci profitabilitatea pe termen lung.“

 

OTP Bank România, subsidiara locală a celui mai mare grup bancar din Ungaria, ar putea să ajungă în 2020 la o cotă de piaţă de aproximativ 3%, banca urmând să aplice în continuare strategia de creştere organică prin care urmăreşte să ajungă la o cotă de piaţă de 5% în cinci ani, planul de investiţii pe această perioadă fiind de 1 mld. lei, după cum declară Gyula Fater, CEO al OTP Bank România.

La sfârşitul anului 2018, OTP Bank era pe locul 9 în clasamentul local după active, cu o cotă de piaţă de 2,45% şi active de peste 11 mld. lei. În primul semestru de anul trecut activele băncii au crescut cu 22%, la 12,2 mld. lei.

OTP Bank a început din 2019 să implementeze o strategie de dezvoltare pe cinci ani, numită Apollo, care a fost aprobată de grup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO