ZF 24

GTS Central Europe va fi preluata de un consortiu de fonduri de investitii

27.12.2007, 17:21 18

Operatorul de telecomunicatii GTS Central Europe (GTS CE), cu activitati si in Romania, va fi preluat integral de un consortiu format din fonduri private de investitii, condus de Columbia Capital si M/C Venture Partners din SUA, tranzactia urmand sa fie finalizata in primul trimestru al anului 2008, informeaza Mediafax.

Consortiul care va prelua GTS CE este constituit dintr-un grup de fonduri private de investitie condus de Columbia Capital si M/C Venture Partners, ambele din Statele Unite ale Americii si cu interese majore pe piata operatorilor alterantivi de telecomunicatii si a furnizorilor de produse si servicii IT. Din grup mai fac parte Innova Capital, fond de investitii activ pe piata central si est europeana, si Bessemer Venture Partners.

Grupul GTS CE, al carui actionar majoritar este holdingul financiar GML, opereaza cinci furnizori servicii de telecomunicatii, cu operatiuni dezvoltate in Republica Ceha, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria. Companiile grupului furnizeaza servicii pe segmentul business.

GTS CE estimeaza pentru acest an venituri totale consolidate de 393 de milioane de euro si venituri operationale EBITDA (inainte de deducerea dobanzilor, taxelor, deprecierilor si amortizarilor) de aproximativ 69 de milioane de euro.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO