ZF 24

Gripa AH1N1: Vaccinarea incepe la sfarsitul lui noiembrie. Vaccinurile nu vor fi disponibile in farmacii

02.11.2009, 15:39 26

"Cel mai probabil pe 26-27 noiembrie vom incepe vaccinareaimpotriva gripei AH1N1", a declarat secretarul de stat AdrianStreinu Cercel.

Conform acestuia, Romania nu mai poate astepta venireavaccinurilor de la companiile farmaceutice, pentru inceput fiindfolosite 1.300.000 de doze de vaccin "Antigrip" realizate deInstitutul Cantacuzino.

Secretarul de stat a declarat ca acestea vor fi folosite pentruvaccinarea elevilor de liceu si studentilor care invata in celedoua mari focare - Iasi si Bucuresti -, dar si pentru personalulmedico-sanitar si pentru personalul angajat la granita cuUcraina.

Acesta a mai mentionat ca vaccinurile nu vor fi disponibile infarmacii. In schimb, pana in trimestrul intai 2010, vor fi produseaproximativ 5 milioane de doze de vaccin.

In prezent, in depozitele farmaciilor se afla 400.000 demedicamente antivirale, urmand sa mai fie cumparate alte 1,3milioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO