ZF 24

Grila unica de salarizare: Profesorul cu gradul I de liceu si vechime in munca castiga cat un sublocotenent

16.04.2009, 16:26 212

In discutiile privind sistemul unic de salarizare s-a propus ca acesta sa fie construit pe mai multe functii care vor deveni repere de ierarhizare, informeaza Mediafax.

Astfel, medicul primar, profesorul de grad I de liceu si vechime de 6-10 ani si referentul superior au fost vazuti ca limite maxime si minime de remunerare, acestea urmand a fi echivalate cu functii din alte domenii.

Functia de medic primar de clinica ar urma sa fie echivalata din punct de vedere al salarizarii, conform propunerii, cu cea de conferentiar universitar, capitan, consilier superior in minister, artist liric de opera.

Postul de profesor cu gradul I de liceu si o vechime in munca de 6-10 ani ar fi echivalenta cu cel de sublocotenent, plutonier adjutant principal cu studii superioare si maistru militar principal, precum si cu cel de expert vamal principal, muzeograf gradul II, preot de parohie, farmacist, fiziokinetoterapeut, expert principal, consilier juridic principal, auditor principal.

Functia de referent superior in minister ar urma sa fie echivalata cu cea de secretar de scoala, pedagog, soldat si gradat voluntar, statistician medical, laborant.

Criteriile luate in considerare la stabilirea ierarhiei functiilor au fost nivelul de studii si competente, importanta sociala a muncii, complexitatea si diversitatea activitatilor, responsabilitatea si impactul deciziilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO