ZF 24

Greii din industria cimentului pregatesc investitii de aproape un miliard de euro in primele fabrici construite de la zero

21.09.2008, 20:30 17

Intrati pe piata locala prin achizitia unor fabrici construite inainte de 1989, marii producatori mondiali din industria cimentului se afla la primele proiecte de investitii greenfield, "fortati" de cresterea consumului si de atingerea capacitatilor maxime de productie in actualele fabrici.

Doi dintre greii industriei, HeidelbergCement si Holcim, au vorbit pentru prima data in aceasta luna despre investitii in capacitati de productie construite de la zero, proiecte care ar ajunge la o valoare cumulata in jurul a 800 de milioane de euro. Aceste programe de investitii vin in contextul in care cei doi producatori au cheltuit pana in prezent 950 mil. euro pe piata locala.

 

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine in ce context a fost luata decizia Strabag de a construi o fabrica de ciment si cine controleaza piata de ciment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO