ZF 24

GreenWeee, companie care se ocupă cu reciclarea electrocasnicelor, a finalizat a treia fabrică din România, localizată pe platforma industrială Frasinu din Buzău, după o investiţie de 75 de milioane de lei

GreenWeee, companie care se ocupă cu reciclarea...

Autor: Roxana Rosu

06.12.2023, 16:00 552

GreenWeee, companie care se ocupă cu reciclarea electrocasnicelor, a finalizat a treia fabrică de reciclare a acestor tipuri de deşeuri, localizată pe platforma industrială Frasinu din Buzău, după o investiţie de 75 de milioane de lei

Compania, parte a Green Group, are deja o fabrică în Buzău, din anul 2009, şi una în Câmpia Turzii din anul 2017. Noua unitate va mări capacitatea de procesare cu 40%. Compania are 350 de angajati în România şi a derulat investitii totale de 40 milioane de euro.

Actionarul principal a Green Group este, din 2016, Abris Capital Partners, unul dintre cei mai importanţi investitori de capital privat din Europa Centrală. 

Fabrica de la Frasinu va fi specialziată pe reciclarea frigiderelor şi a altor deşeuri de uz casnic şi industrial, acordând o atenţie deosebită pentru recuperarea substanţelor periculoase, inclusiv uleiuri, agenţi refrigeranţi şi de expandare.

GreenWEEE poate recicla 1.000.000 de frigidere pe an, obţinând o recuperare de peste 98% a materialelor, reintegrate ulterior în economie sub formă de materii prime secundare. Odată cu pornirea noilor linii de procesare, capacitatea totală de reciclare a GreenWEEE ajunge la 140.000 de tone pe an.

Noua investiţie cuprinde şi extinderea cu 35.000 mp a zonei de producţie si logistică, precum şi amenajarea unei parcări cu staţii de încărcare pentru vehiculele electrice şi una pentru camioane. De asemenea, a fost dezvoltat şi un spaţiu de birouri.

”Într-un context global în care se produc anual peste 50 de milioane de tone de deşeuri electronice, este evident că avem nevoie de o soluţie în abordarea acestei probleme complexe. Investiţia noastra nu este doar un angajament financiar, ci constituie un element fundamental al strategiei GreenGroup de a promova economia circulară la nivel european. Având în vedere caracterul adesea periculos al acestor deşeuri, am alocat resurse semnificative atât pentru implementarea tehnologiilor avansate, cât şi pentru asigurarea trasabilităţii procesului şi recuperarea materialelor, facilitând reintroducerea lor în circuitul economic.”, a declarat Marius Costache, CEO GreenWEEE.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO