ZF 24

Greenspan, Bill Clinton si Gordon Brown, principalii vinovati pentru criza mondiala - sondaj

Alan Greenspan, Bill Clinton si Gordon Brown, principalii vinovati pentru criza mondiala - sondaj
30.06.2009, 16:02 23

Fostul presedinte al Rezervei Federale americane, Alan Greenspan, presedintele american din 1992-2000, Bill Clinton, si actualul premier britanic Gordon Brown sunt principalii vinovati pentru criza globala, conform unui sondaj britanic efectuat pe 200 de manageri de fonduri de investitii, scrie Reuters.

In schimb, nu figureaza in sondaj fostul director general al Royal Bank of Scotland, Fred Goodwin, si Richard Fuld, seful bancii americane Lehman Brothers, care a declarat falimentul in septembrie 2008, sub povara unor datorii evaluate la peste 600 de miliarde de dolari, marcand inceputul perioadei de apogeu a crizei.

Pe de alta parte, investitorii intervievati au oferit si unele raspunsuri neobisnuite, printre care Adam Smith, economist renumit al secolului al XVIII-lea, personajul legendar Regele Midas, care transforma tot ce atingea in aur, realizatoarea TV britanica Sarah Beeny, care prezinta o emisiune de imobiliare, si editorul BBC Robert Peston.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO