ZF 24

Gratiela Iordache, MFP: Problema nu o reprezinta fondurile, ci lipsa de reforma din sanatate

26.05.2009, 11:04 32

"Faptele au demonstrat ca nu intotdeauna solutia fiscala este cea mai buna", a declarat Gratiela Iordache, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publicel, in cadrul evenimentului "Asigurarile private de sanatate: Cand va reveni increderea in serviciile medicale romanesti?", organizat de Ziarul Financiar in colaborare cu Signal Iduna.

Oficialul a mentionat ca "ne-am obisnuit sa tratam efectele si nu cauza". Conform acesteia, problema se afla in sistemul de sanatate nereformat si nu in deductibilitatea redusa a asiguratilor de sanatate.

Conform lui Cristian Celea, director general Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Romania este ultima tara din Europa ca nivel de finantare pentru sistemul de sanatate. Acesta acuza faptul ca nu putem vorbi de o restructurare a sistemului de sanatate fara a spune ca procentul din PIB destinat Ministerului Sanatatatii n-a depasit niciodata 4%, acesta variind intre 3,8% si 4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO