ZF 24

Gothaer a raportat în 2015 prime subscrise de peste 80 milioane de lei

Anca Băbăneaţă, CEO al Gothaer Asigurări Reasigurări

Anca Băbăneaţă, CEO al Gothaer Asigurări Reasigurări

Autor: Departamentul Economic

10.05.2016, 13:58 138

Această scăderea a fost înregistrată pe fondul încetării subscrierilor pe segmentul asigurărilor de aviaţie şi revizuirea portofoliilor în contextul necesarului de capital alocat fiecărei linii.

"Am încetat subscrierile pe linia asigurărilor de aviaţie, pentru că aceasta necesită un capital semnificativ, capital pe care am decis să îl alocăm altor forme de asigurare, mai performante. Dacă eliminăm din calcul segmentul aviaţiei, observăm în 2015 o creştere a primelor brute subscrise de 7% comparativ cu 2014 şi un rezultat tehnic brut pozitiv de 22,535,647 RON, ceea ce este pentru noi un semn bun, ţinând cont şi de faptul că întreaga piaţă non-RCA a avut o creştere de numai 1,2%. 2015 a fost un an de consolidare, în care a fost nevoie de multă atenţie în procesul de subscriere şi de o selecţie prudentă a liniilor de asigurare ofertate şi ca urmare a noilor standarde impuse de Solvency II", a declarat Anca Băbăneaţă, CEO al Gothaer Asigurări Reasigurări.

În 2016, activitatea companiei continuă să se concentreze pe rezultatele tehnice şi de subscriere superioare, eficienţă operaţională şi abordare centrată pe clienţi.

"Numeroasele modificări legislative din ultima perioadă influenţează inevitabil activitatea companiilor de asigurări. Pentru noi, Solvency II reprezintă un cadru structurat, reglementat, în care vom continua să ne urmărim obiectivele, să ţintim către profitabilitate, asigurând astfel stabilitatea şi garanţia de a ne putea îndeplini promisiunile asumate faţă de clienţii şi partenerii noştri", a completat Anca Băbăneaţă.

Grupul german Gothaer a intrat pe piaţa românească în octombrie 2012, prin preluarea a 67% din capitalul Platinum Asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO