ZF 24

Gordon Brown anunta sporirea controalelor de securitate pe aeroporturi

03.01.2010, 17:29 19

Aeroporturile britanice vor fi echipate treptat cu scanerecorporale, pentru sporirea controalelor de securitate dupaatentatul esuat din 25 decembrie asupra unui avion de linieamerican, a anuntat duminica premierul britanic, Gordon Brown,citat de AFP.

"Stim ca al-Qaida foloseste noi tipuri de arme si trebuie saraspundem in consecinta", a spus el, intr-un interviu difuzat deBBC1.

"Exista o noua forma de explozibili, care nu este identificatade echipamentele obisnuite. Trebuie sa mergem mai departe (...),Autoritatea Aeriana Britanica (BAA) a comandat deja scannere", aadaugat Brown, referindu-se la agentia care administreazamajoritatea aeroporturilor britanice.

Nigerianul Umar Farouk Abdulmutallab, care a incercat sa aruncein aer un avion de linie american care zbura pe ruta Amsterdam -Detroit, a reusit sa ajunga in avion avand asupra sa explozibilascuns in lenjeria de corp. Conform presei americane, el a afirmatca a fost antrenat in Yemen de reteaua al-Qaida.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO