ZF 24

Google primeşte două milioane de cereri de angajare pe an şi aprobă 5.000

Google primeşte două milioane de cereri de angajare pe...

Autor: Adrian Seceleanu

12.04.2015, 11:04 295
Compania americană Google, care operează cel mai mare motor de căutare pe internet din lume, primeşte anual 2 milioane de cereri de angajare de la persoane din întreaga lume, dar recrutează anual doar aproximativ 5.000, un „aplicant” obişnuit având o şansă din 400 de a avea succes în acest demers, potrivit lui Laszlo Bock, director pentru „operaţiuni cu oamenii” al companiei, potrivit The Guardian. Numărul de angajaţi ai Google a crescut de la 6.000 la 50.000 de când Bock a preluat această funcţie.
 
El spune că există patru lucruri care contează pentru Google atunci când decide dacă angajează sau nu o persoană: abilitatea de a absorbi noi informaţii; dorinţa de a rezolva probleme - ca atunci când observi o problemă să faci un pas în faţă şi să găseşti o soluţie; abilitatea de a admite că greşeşti atunci când faptele arată acest lucru; expertiza în domeniul în care urmează să fii angajat. Laszlo Bock a oferit aceste date în contextul în care va lansa în această săptămână o carte, „Work Rules”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO