ZF 24

Golful de sâmbătă

Golful de sâmbătă

Autor: Cristina Roşca

13.10.2012, 15:50 189

Pentru Marius Ivan weekendul începe de regulă abia sâmbătă după-amiaza, după ce a reuşit să îşi bifeze toate taskurile de pe agenda de muncă din săptămâna respectivă. Uneori, ajunge la birou chiar şi în weekend, dar de obicei, puţinul său timp liber este împărţit între cumpărături şi sport. "Dimineţile de weekend încep cu research pe internet şi cu sport. Apoi, în general fac piaţa şi merg la antrenamente de golf".

Sportul îi este omului de afaceri la fel de familiar ca şi afacerile. Ajutat de statura sa impresionantă (are o înălţime de 2,04 metri), Marius Ivan a jucat baschet timp de 16 ani la Universitatea Craiova, fiind de câteva ori selectat şi în lotul naţional. După ce s-a lăsat de baschet a continuat să facă sport, pentru că i-a rămas în sânge. "Astăzi mai practic sport de întreţinere, schiez şi joc golf". De sportul "rege" al oamenilor de afaceri, golful, s-a apucat acum mai bine de 14 ani. Primele lecţii le-a luat în Austria şi de atunci i-a prins gustul. Astăzi, chiar şi atunci când merge în vacanţă încearcă să strecoare şi golful printre activităţi.

"Nu prea reuşesc să evadez din oraş pe cât de mult mi-ar plăcea. Totuşi, când am ocazia plec în Turcia sau în Bulgaria pentru câteva zile de relaxare combinată cu golf."
Omul de afaceri spune că Bulgaria, ţara vecină aflată la câteva sute de kilometri distanţă la sud de Dunăre, este destinaţia perfectă pentru un city break.
"Am descoperit vara aceasta plaja de la Thracian Cliffs, un resort de golf din Bulgaria care oferă peisaje spectaculoase la doar câteva ore de mers cu maşina de la Bucureşti." Totuşi, dacă ar fi să aleagă o destinaţie pre­ferată de vacanţă, ar opta pentru regiunea Provence din sudul Franţei, renumită pentru deliciile culinare, pentru câmpiile întregi de lavandă şi pentru peisajele care par rupte dintr-un tablou care reuşeşte să aducă în aceeaşi imagine şi muntele şi marea.

Călătoriile sunt de altfel pe lista de pasiuni a omului de afaceri, alături de artă şi de colecţio­narea de cărţi şi de reviste despre decoraţiuni interioare, arhitectură şi proprietăţi.
"Sunt de asemenea pasionat de pictură, şi dacă aş putea aş colecţiona operele mai multor pictori renaşcentişti şi impresionişti precum Leonardo da Vinci sau Cezanne."
Cea mai recentă achiziţie însă nu este una legată de artă, ci tot de golf, sportul pe care îl practică din 1996. "Mi-am achiziţionat din Statele Unite, mai exact din Miami, un sac de golf pe care mi-l doream foarte mult."

În timpul liber, pe lângă sport Marius Ivan îşi face timp şi să citească, pe noptieră aflându-se acum "Castelul din nori s-a sfărâmat", ultima parte a trilogiei Millenium de Stieg Larsson.
Cărţile merg de multe ori bine cu muzica, pe care "o ascult acasă şi în maşină în fiecare zi. Cel mai mult îmi plac genurile pop, raggae şi câteodată muzica bună de taraf".
Când iese în oraş merge de regulă în Centrul Vechi şi încearcă gastronomia italiană, asiatică, franceză sau libaneză. Nu refuză însă nici mâncarea spaniolă sau turcească.
"Îmi place mâncarea bună şi în mod special restaurantele cu specific italienesc sau franţuzesc precum Isoleta, La Bonne Bouche, The Gang sau Osho", spune el. Bonne Bouche este de altfel printre ultimele descoperiri urbane ale omului de afaceri care spune că îl fascinează în general clădirile din Centrul Vechi împreună cu toate restaurantele şi barurile care s-au deschis acolo. "Cred că este cel mai important asset al Bucureştiului, care atrage pe lângă localnici şi mulţi străini", încheie el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO