ZF 24

GM a ajuns la un record de 20 de milioane de maşini rechemate în service

GM a ajuns la un record de 20 de milioane de maşini...

Autor: Anca Dumitrescu

29.06.2014, 16:28 158

GM a anunţat că trebuie să regleze softul care controlează sistemul de transmisie la 392.459 de pickup-uri şi SUV-uri 4X4, între care modele Chevrolet Silverado şi GMC Sierra şi 2015 şi modele Chevy Tahoe şi Suburban.

În cazul acestor vehicule este posibil ca sistemul să se închidă automat, iar roţile să nu mai fie acţionate, a anunţat compania.

Dacă vehiculele sunt în staţionare, atunci este posibl ca acestea să se deplaseze singure, dacă nu este trasă frâna de mână.

GMe a precizat că nu are cunoştinţă despre producerea unor accidente sau răniri din acest motiv.

Producătorul auto a rechemat în ultima perioadă mai multe vehicule decât în mod obişnuit, pe fondul unei investigaţii din SUA legată de întârzierea cu care a chemat în service circa 2,59 de autoturisme din cauza unui senzor de incendiu defect care a dus la accidente soldate cu moarte a cel puţin 13 persoane.

GM a mai anunţat deja rechemarea a 29.019 vehicule Chevrolet Cruzes fabricate în 2013 şi 2014, pentru înlocuirea unei componente la airbagul şoferului.

De la începutul lui 2014, GM a rechemat un număr de două ori mai mare de autoturime şi camioneze în America de Nord decât a comercializat anul trecut la nivel mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO