ZF 24

Ghetea: Sper ca firmele sa revizuiasca afacerile si sa reporneasca motoarele odata cu scaderea dobanzilor

09.08.2009, 14:33 21

Presedintele CEC Bank, Radu Ghetea, se asteapta ca tot mai multe firme sa-si revizuiasca afacerile si sa reporneasca motoarele, dupa ce dobanzile la credite au mai scazut, in conditiile in care multi oameni de afaceri sunt in expectativa, scrie Mediafax.

"Problema este ca in acest moment pentru nimeni nu mai este clar care sunt acele industrii castigatoare. Sunt prea putine industrii care s-au detasat ca si castigatoare. Nu se stie foarte clar ce exporturi vor mai merge, ce productie mai putem avea pentru export, care sa fie si profitabila. Sper ca acum, dupa ce si dobanzile s-au mai tasat, sa apara cat mai multe societati comerciale care sa-si revizuiasca afacerile cu adevarat si sa reporneasca motoarele. Sa recunoastem ca sunt multi care stau in expectativa", a declarat Ghetea.

El a dat ca exemplu sectorul constructiilor, unde companiile fac stocuri de materiale, pentru ca in prezent sunt ieftine, dar nu reincep lucrarile.

"Nu stiu cand vor reincepe activitatea constructorii, pentru ca unele materiale de constructii, precum fierul sau materialele pentru baie si bucatarie, nu se deterioreaza daca sunt depozitate corespunzator. Oamenii astia va trebui sa reporneasca afacerile la un moment dat", a afirmat presedintele CEC Bank. Mai multe despre declaratiile sefului CEC Bank cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO