ZF 24

Ghetea: Romania este la un alt nivel decat cel pe care il apreciaza Fitch

08.04.2008, 11:39 10

Romania este la un alt nivel decat cel pe care il apreciaza Fitch, fiind o opinie venita din efectele colaterale ale turbulentelor de pe piata internationala, fara a cunoaste realitatile romanesti, a declarat marti presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea, citat de Mediafax.

"Ca de fiecare data, se gasesc agentii care sa translateze cu usurinta, fara sa cunoasca realitatile Romaniei. Romania este la un alt nivel decat cel pe care il apreciaza Fitch. Este cred mai mult o apreciere venita din efectele colaterale ale turbulentelor de pe piata internationala", a afirmat Ghetea, prezent la un seminar.

Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a prezentat, luni, un raport, in care a incadrat Romania in cea mai ridicata categorie in ceea ce priveste vulnerabilitatea la potentiale riscuri sistemice, alaturi de alte tari, pe fondul cresterii accelerate a creditarii si a aprecierii leului din prima jumatate a anului trecut. Mai multe detalii pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO