ZF 24

George Becali poate păstra numele clubului Steaua Bucureşti

George Becali poate păstra numele clubului Steaua...

Autor: Andreea Traicu

11.05.2016, 17:07 844

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis că finanţatorul echipei Steaua poate păstra numele clubului, Fotbal Club "Steaua" Bucureşti, hotărârea nefiind definitivă.

Clubulul Sportiv al Armatei l-a dat din nou în judecată pe omul de afaceri George Becali, pentru că noul nume al clubului cuprinde marca Steaua, deşi instanţele au decis, definitiv, ca acesta aparţine Armatei.

În anul 2015, FC Steaua a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca.

ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

FC Steaua a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.
De la decizia ICCJ, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO