ZF 24

Generali PPF vine cu 46,5 mil. euro la capitalul Ardaf pentru a-i creste solvabilitatea

23.07.2009, 11:13 16

Generali PPF Holding, actionarul majoritar al companiei de asigurari Ardaf Bucureşti (ARDF), a hotarat majorarea capitalului social al asiguratorului cu 200 mil. lei (47 mil. euro), la 309 mil. lei, prin compensarea unei creante de 37,5 mil. euro plus dobanda aferenta si aport in numerar.

Generali PPF, care detine circa 99% din actiunile Ardaf dupa derularea unei oferte publice de preluare, ar urma sa mai aduca inca 10 mil. euro in numerar la capitalul companiei de asigurari, iar ceilalti actionari vor putea subscrie pentru a-si mentine participatiile.

"Avand in vedere ca activul net al societatii s-a diminuat din cauza pierderilor inregistrate, majorarea capitalului este necesara pentru sustinerea desfasurarii si dezvoltarii activitatii si respectarea tuturor prevederilor legale referitoare la activul net si marja de solvabilitate", se arata intr-un raport al Ardaf transmis Bursei de Valori Bucuresti.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO