ZF 24

General Motors anunta pierderi sub asteptari

30.04.2008, 18:38 12

General Motors, cel mai mare producator auto din lume, a raportat pentru primul trimestru al acestui an pierderi mai mici decat au estimat analistii, ca urmare a vanzarilor in crestere din Asia si America Latina, informeaza Bloomberg.

Actiunile companiei americane au crescut la bursa dupa ce aceasta a anuntat pierderi nete de 350 milioane dolari, fara a include aici consturile inregistrate de subsidiara Delphi si unitatea financiara GMAC LLC.

Veniturile obtinute din vanzarile de pe pietele externe au ajutat la micsorarea pierderilor inregistrate pe piata din America de Nord, unde compania a fost lovita de o greva a angajatilor furnizorilor de componente si de pierderile inregistrate pe piata ipotecara de GMAC.

Pierderea neta a companiei, de 3,25 miliarde de dolari, a continuat deficitul inregistrat in ultimele trei trimestre, dupa un profit de 62 milioane dolari, inregistrat in aceeasi perioada a anului anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO