ZF 24

GE a preluat integral firma mixta infiintata cu Turbomecanica in domeniul motoarelor de aviatie

23.05.2007, 16:24 52

General Electric (GE) a devenit actionar unic al firmei Turbomecanica Combustor Products (TMCP), din domeniul motoarelor de aviatie, prin preluarea pachetului de 50% din actiunile detinute de Turbomecanica, a anuntat astazi compania romaneasca.
TMCP a fost infiintata in anul 2002 sub forma unui joint-venture intre GE Aircraft Engines si Turbomecanica, in scopul fabricarii de camere de ardere pentru motoare de aviatie.
"Vanzarea participatiei Turbomecania catre GE prevazuta inca din contractul de constituire a firmei, reprezinta recunoasterea atingerii de catre TMCP a unui grad de maturitate si independenta", se arata intr-un comunicat al Turbomecanica.
Turbomecanica va fi in continuare cel mai important furnizor al TMCP pentru componentele de camere de ardere pentru aeronave si pentru servicii de suport tehnic si indutrial, in baza unor contracte incheiate pe termen lung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO