ZF 24

Gazoductul South Stream are sanse mai mari decat Nabucco sa furnizeze gaze UE, potrivit analistilor

05.10.2007, 17:07 14

Gazoductul South Stream, spijinit de Rusia, ar putea avea sanse mai mari de furnizare a gazelor catre Europa decat mult discutatul proiect Nabucco, conceput pentru a micsora dependenta Europei de resursele naturale ale Rusiei, potrivit analistilor citati de Reuters.

Desi ambele proiecte au multe probleme si s-ar putea sa nu fie puse in aplicare, pricipala intrebare asupra Nabucco este daca va dispune de suficiente gaze din Marea Caspica si din Orientul Mijlociu.

"Pricipala problema a Nabucco este ca, desi are sprijinul politic, nu are suficiente resurse pentru a furniza cele noua miliarde de metri cubi de gaze, necesare in prima faza", a declarat Derek Brower, analist independent din domeniul energetic.

Proiectul, cu o capacitate de 31 de miliarde de metri cubi, reprezinta punctul cheie al planului Uniunii Europene (UE) de a diversifica sursele de gaze naturale, elaborat in urma intreruperii, anul trecut, a furnizarii de gaze naturale catre Ucraina de catre Rusia.

Mai multe stiri gasiti pe site-ul www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO