ZF 24

Garda Financiara va avea dreptul sa confiste bunuri si sa legitimeze persoanele aflate la locul controlului

13.05.2009, 11:47 49

Executivul va discuta in sedinta de miercuri un proiect de ordonanta privind imbunatatirea procedurilor fiscale si diminuarea evaziunii fiscale care extinde atributiile Garzii Financiare si stabileste noi reguli de plata a obligatiilor fiscale.

Astfel, inspectorii Garzii Financiare vor avea dreptul, in cadrul verificarilor derulate, sa confiste bunuri, sa legitimeze persoanele aflate la locul controlului si sa participe activ la perchezitii.

De asemenea, proiectul ofera posibilitatea contribuabililor sa stabileasca, in a doua jumatate a anului, ce obligatie fiscala vor stinge si vor efectua distinct platile pentru fiecare suma datorata bugetului general consolidat, renuntandu-se temporar la contul unic.

Astfel, daca un contribuabil datoreaza mai multe tipuri de impozite, taxe, contributii si alte sume reprezentand obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate datoriile, atunci se va achita obligatia fiscala stabilita de contribuabil.

Proiectul ordonantei de urgenta include si un capitol distinct, conform caruia firmele care au beneficiat de inlesniri privind datoriile restante catre stat si care nu au mai respectat dupa 30 septembrie 2008 calendarul de plata din cauza crizei economice, dar anterior au achitat la timp obligatiile, vor avea din nou posibilitatea sa plateasca esalonat, in anumite conditii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO