ZF 24

Gândirea pozitivă - efecte pozitive asupra sănătăţii

Gândirea pozitivă - efecte pozitive asupra sănătăţii

Autor: Bianca Poptean

21.01.2015, 10:32 885

Cu un număr crescând de dovezi care atestă că antrenamentul minţii poate avea efecte positive asupra sănătăţii, cercetătorii au vrut să înţeleagă cum astfel de tehnici influenţează practic corpul. Un nou studiu realizat în America, Spania şi Franţa, publicat în Jurnalul de Psihoneuroendocrinologie, aduce în prim plan dovada faptului că există o schimbare la nivel molecular după o perioadă de practică intensivă de tip meditativ.

Studiul s-a bazat pe analiza comportamentului, dar şi a schimbărilor la nivel celular după o zi de practică mentală într-un grup de oameni obişnuiţi cu meditaţia, în comparaţie cu un grup de oameni care au realizat alte activităţi în linişte, exceptând meditaţia. După 8 ore de tehnici de antrenare a minţii, cei obişnuiţi cu meditaţia au avut diferite diferenţe  moleculare şi genetice (inclusiv de reducere a nivelului genelor responsabile cu inflamaţia, ceea ce presupune o revenire mai rapidă a corpului după o perioadă stresantă).

Citiţi articolul integral pe www.csid.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO