ZF 24

Gabriela Firea: Primăria Capitalei a atras fonduri europene nerambursabile în valoare de 920 de milioane euro

Gabriela Firea: Primăria Capitalei a atras fonduri...

Autor: Departamentul Social

03.01.2020, 15:44 577

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, scrie pe pagina sa de Facebook, că instituţia pe care o conducere a atras fonduri europene nerambursabile, în ultimii trei ani, în valoare totală de 920 de milioane de euro.

„Am semnat contractul de finanţare aferent proiectului de „Extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată în zonele Ghidigeni, Olteniţei, Cheile Turzii şi Henri Coandă din Municipiul Bucureşti”, proiect co-finanţat din Fondul de Coeziune prin POIM 2014-2020, ce presupune extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, precum şi reconfigurarea sistemului de apă uzata din aria de proiect, in valoare de aproximativ 68 de milioane euro”, a scris edilul pe Facebook.

Firea explică faptul că, de la preluarea mandatului de primar general, a semnat alte 13 contracte cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, cu o valoare totală de aproximativ 279 milioane de euro, ce vizează achiziţia a 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice, precum şi modernizarea unui tronson de 1,1 km cale dublă linie de tramvai pe Bd. Vasile Milea.

„De asemenea, Primaria Capitalei a atras fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 pentru "Finalizarea Staţiei de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta) în Municipiul Bucureşti – Etapa a II a”, cel mai mare proiect de mediu din România, cu finanţare europeană, în valoare totală de 360 de milioane de euro, si lucreaza la documentatia necesara pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru modernizarea a peste 200 km din reţeaua primară prin POIM, în valoare de aproximativ 213 milioane de euro”, explică sursa menţionată.

Astfel, spune Gabriela Firea, Primăria Capitalei atrage, în total, aproximativ 920 de milioane de euro, fonduri nerambursabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO