ZF 24

Gabriela Firea: Peste două milioane de euro, alocate dotării cabinetelor medicale şi stomatologice şcolare

Gabriela Firea: Peste două milioane de euro, alocate...

Autor: Departamentul Social

23.12.2019, 10:20 59

Peste două milioane de euro au fost alocate dotării cabinetelor de medicină generală şi stomatologice şcolare, astfel încât elevii din Bucureşti au acces gratuit la tratamente executate la cele mai moderne standarde, a anunţat, luni, primarul Capitalei, Gabriela Firea.

„Elevii din Bucureşti au acces gratuit la tratamente stomatologice executate la cele mai moderne standarde. În ultimii trei ani, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a finanţat cu 2,1 milioane de euro (peste 10 milioane de lei) dotările necesare pentru medicina şcolară. Astfel, în prezent, jumătate din cabinetele stomatologice din Bucureşti au unituri noi, iar în majoritatea cabinetelor aparatura nu este mai veche de 10 ani. Investiţiile continuă, de aceea facem apel la şcolile care încă nu au intrat în program să identifice spaţiile necesare pentru ca şi elevii lor să poată beneficia în mod gratuit de condiţii de tratament stomatologic similare cu cele din mediul privat”, a spus Gabriela Firea, conform unui comunicat transmis de Primăria Capitalei.

Conform sursei citate, numărul de medici şi asistenţi din cabinetele stomatologice şcolare a crescut cu 30% faţă de 2016.

„Sănătatea constituie una dintre priorităţile actualului mandat, iar elevii bucureşteni sunt printre principalii beneficiari la acest capitol. Preşcolarii, elevii, liceenii şi studenţii din sistemul de învăţământ de stat beneficiază în Capitală de 441 de cabinete de medicină generală şi 157 de cabinete stomatologice şcolare şi universitare, în care Primăria Capitalei investeşte constant”, precizează primarul general.

Edilul susţine că, acolo unde investiţiile au fost finalizate, copiii şi părinţii au fost extrem de mulţumiţi că se poate realiza performanţă medicală şi la stat.

„Mulţumirea lor este principalul nostru obiectiv, la fel ca în orice alt domeniu în care investim pentru a creşte cât mai mult calitatea serviciilor publice. Dorim ca bucureştenii să recapete încrederea în capacitatea şi
dăruirea oamenilor care profesează în sectorul public, pe care le susţin constant prin modernizarea dotărilor şi a condiţiilor de muncă. Deja am făcut dovada, în cabinetele în care am investit, că şi specialiştii pot
acorda servicii medicale de o calitate net superioară atunci când au la dispoziţie un mediu de lucru performant ”, susţine Gabriela Firea.

În total, în perioada 2017-2019, pentru cabinetele stomatologice au fost achiziţionate 74 de unituri noi, în valoare de 3,1 milioane de lei (700.000 de euro) şi sterilizatoare în valoare de 863.725 de lei (190.000 de euro), conform PMB.

Modernizarea cabinetelor din unităţile şcolare a fost realizată prin dotarea cu aparatură medicală nouă, obiecte de inventar, medicamente, dezinfectanţi, consumabile pentru sterilizare, materiale sanitare,
materiale de curăţenie, consumabile, precizează Municipalitatea.

„Numărul de medici şi asistente din cabinetele stomatologice a crescut în acest interval de la 227 la 295, iar angajările continuă, în prezent fiind în desfăşurare mai multe concursuri. În acest an şcolar, şapte noi unităţi s-au alăturat programului municipal şi au pus la dispoziţie spaţiile necesare, astfel încât Primăria Capitalei, prin ASSMB a putut înfiinţa aici 7 cabinete noi, pe care le-a dotat cu unituri de ultimă generaţie. Este vorba despre Liceul Greco Catolic „Timotei Cipariu” din sectorul 1, Şcoala Gimnazială Nr. 64 „Ferdinand I”, din sectorul 2, Şcoala Gimnazială Nr. 55, Liceul Teoretic „Al. I. Cuza” şi Şcoala Gimnazială Nr. 89 „Nicolae Labiş” din sectorul 3, Şcoala Gimnazială Nr. 99 din sectorul 4, Liceul Teoretic „Ştefan Odobleja„ din sectorul 5. Este important, în acest sens, de amintit contribuţia Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti”, potrivit Primăriei Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO