ZF 24

FT: Dacă UPC şi Vodafone fuzionează, ar putea fi nevoie de o separare a operaţiunilor Vodafone din ţări ca România şi Australia

FT: Dacă UPC şi Vodafone fuzionează, ar putea fi...

Autor: Adrian Seceleanu

21.05.2015, 23:51 376

Grupul britanic Vodafone ar putea fi nevoit să-şi transfere către o nouă entitate operaţiunile din ţări precum România dacă va fuziona cu americanii de la Liberty Global, formând un mamut în industria globală de telecomunicaţii, cu o valoare de peste 140 de miliarde de dolari, scrie Financial Times într-un articol cu titlul “John Malone semnalizează o schimbare de ton a Liberty Global în relaţia cu Vodafone”.

“O fuziune ar putea impune de asemenea un spin-off al operaţiunilor Vodafone din ţări precum India, Australia, România şi Ghana. Dar fuziunea ar genera sinergii de 20 de miliarde de dolari, spun analiştii de la Merrill Lynch”, scrie cotidianul britanic.

Gigantul american din industria de cablu este interesat de o combinare a operaţiunilor cu Vodafone în ţările din Europa de vest, precum Germania sau Marea Britanie, conform cotidianului britanic.

În România Vodafone este al doilea operator de telefonie mobilă de pe piaţă - după venituri şi numărul de clienţi, în timp ce UPC este al doilea jucător pe cablu şi al treilea pe internet fix şi pe piaţa de servicii TV (cablu plus satelit). Vodafone nu are operaţiuni fixe pe segmentul consumer în România, în timp ce UPC nu are operaţiuni mobile pe piaţa locală. Ambele companii au menţionat în trecut că studiază cum ar putea intra pe segmentul fix, respectiv mobil al pieţei de telecomunicaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO