ZF 24

FT: Cerberus a vandut peste jumatate din participatiile detinute la Chrysler si GMAC

02.06.2008, 19:48 22

Cerberus Capital Management a vandut peste jumatate din participatiile detinute la grupul auto Chrysler si compania de servicii financiare GMAC, in care a investit 7,4 miliarde dolari, catre un grup de circa 90 de companii, au declarat surse apropiate situatiei, citate de Financial Times.

Ambele investitii, unele dintre cele mai mari tranzactii finantate prin imprumuturi la nivel mondial, au reprezentat o dezamagire pentru Cerberus, in conditiile in care divizia de imprumuturi ipotecare a GMAC, ResCap, a fost afectata de criza de pe piata creditelor, in timp ce Chrysler are dificultati in urma cresterii cotatiei petrolului si a reducerii cheltuielilor de consum in Statele Unite.

Prin vanzarea de actiuni la Chrysler si GMAC, la scurt timp dupa preluarea controlului asupra acestora, Cerberus a redus riscurile si a castigat comisioane din partea investitorilor, care au platit pana la un miliard de dolari pentru participatii la una sau ambele companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO