ZF 24

Fraternizare hi-tech:Angajaţi Microsoft au interpretat un cântec pacifist în faţa unui magazin Apple

Fraternizare hi-tech:Angajaţi Microsoft au interpretat...

Autor: Florin Badescu

27.12.2015, 11:23 200

Companiile Microsoft şi Apple sunt implicate în una dintre cele mai aprige rivalităţi din istoria industriei hi-tech. Însă nici cea mai puternică rivalitate nu este imună la spiritul sărbătorilor de iarnă, afirmă revista People în ediţia sa electronică.

Într-o înregistrare video publicată pe YouTube, angajaţi din mai multe magazine americane ale companiei Microsoft, selectaţi din întreaga ţară, s-au reunit în faţa magazinului principal pe care Apple îl deţine la New York, pentru a interpreta o versiune proprie a celebrului cântec pacifist "Let There Be Peace on Earth".

Imaginile arată că, la sfârşitul cântecului, angajaţii din acel magazin Apple i-au aplaudat frenetic şi i-au îmbrăţişat pe colegii lor de la Microsoft. Acest moment insolit reprezintă o schimbare majoră în relaţiile dintre cei doi giganţi din industria hi-tech, care au instaurat o veritabilă tradiţie în perioada sărbătorilor de iarnă, lansând în ultimii ani campanii publicitare la scală naţională prin care ridiculizau produsele create de compania rivală.

Deşi înregistrarea video pare spontană, acţiunea a fost planificată dinainte, deoarece legislaţia din New York stipulează faptul că Microsoft are nevoie de permisiunea companiei Apple, pe care trebuie să o obţină în avans, dacă doreşte să filmeze un eveniment în faţa magazinelor acestei companiii, precizează AdAge.com. Cu toate acestea, conducerea Apple nu a fost informată în legătură cu natura acestui film realizat de Microsoft în faţa principalului ei magazin din New York.

Microsoft a audiat câteva sute dintre angajaţii săi de pe întregul teritoriu al Statelor Unite şi a ales în cele din urmă 37 dintre cei mai buni cântăreţi din rândul salariaţilor săi, pentru a participa la acest eveniment insolit, la care a fost invitat şi Corul tinerilor din Harlem (Harlem Youth Choir), precizează CNN.

Înregistrarea a fost realizată pe 16 noiembrie, la doar câteva săptămâni după ce Microsoft şi-a deschis un nou magazin la New York, situat la mai puţin de 5 kilometri de principalul magazin pe care Apple îl are în metropola americană.

"Let There Be Peace on Earth" este un cântec compus de Jill Jackson Miller şi Sy Miller în 1955. Iniţial, cântecul a fost compus şi interpretat de Corul Internaţional al Copiilor (International Children's Choir), înfiinţat de Easter Beakly şi Arthur Granger, în cadrul Academiei de dans Granger din Long Beach. Cântecul, al cărui mesaj este unul profund pacifist, a fost de atunci interpretat la diverse reuniuni cu caracter social, politic şi religios, inclusiv în faţa ruinelor celor două turnuri gemene din New York şi a unei conferinţe prezidate de papa Francisc în septembrie 2015.

"Let There Be Peace on Earth" a fost recompensat cu Medalia de Onoare George Washington, atribuită de Freedom Foundation din Valley Forge şi cu Brotherhood Award, un trofeu atribuit de Conferinţa Naţinală a creştinilor şi evreilor din Statele Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO