ZF 24

„Frate, tu dormi 8 ani cu greierii, sub ploaie, în frică de lup?” Supravieţuind cu ciobanii, asta da, „mare brânză!”

„Frate, tu dormi 8 ani cu greierii, sub ploaie, în...
09.04.2016, 18:09 2262

Frate, tu dormi 8 ani cu greierii, sub ploaie, în frică de lup? Tu poţi să taci cu oaia şi câinele, zeci de mii de kilometri? Lasă, fugi cu oile, mergi cu Dragoş Lumpan! Hai la drum într-o experienţă pe legea ciobanilor din şase ţări. Cerul nu iartă, frigul te seacă, doar ciobanul, de război, te hrăneşte. Suntem la „Omul şi gândul”.

 

Experienţa aceasta tot mai rar o trăieşti. Dragoş Lumpan a prins pe ultima sută de metri o familie de sibieni care a plecat în transhumanţă. Apoi, a umblat cu galezii care nu-şi mulg oile şi cu iurcii ce pasc cămilele.

A umbla pentru a face lucru temeinic, a face „o brânză bună”. Mai mult, umblând cu oile transhumanţa a devenit un lucru demodat. Transhumanţa este tot mai descurajată prin lege, de frica răspândirii de boli contagioase. Legea a stabilitit norme de transport de acasă la păşune, cu maşina cu o viteză de 40 km pe ora, nu mai mult de 8 ore.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO