ZF 24

Francezii de la Michelin vor să recruteze peste 300 de oameni în fabricile din România în 2020. În fabricile Michelin din judeţele Sălaj şi Prahova lucrează peste 3.500 de oameni

Gabriela Alexandru, director HR Europa Centrală, Michelin România: În plus, începând din 2018, Bucureştiul este sediul regiunii Europa Centrală, de unde compania coordonează activitatea comercială, industrială şi serviciile suport pentru 20 de ţări din Europa Centrală.

„Este un lucru obişnuit în Michelin ca, de exemplu, un inginer de proces din fabrică să îşi continue cariera în centrul de servicii, un polonez să lucreze în România, un român să ocupe un post de manager în Germania sau o femeie să fie directorul unei uzine.

Gabriela Alexandru, director HR Europa Centrală, Michelin România: În plus, începând din 2018, Bucureştiul este sediul regiunii Europa Centrală, de unde compania coordonează activitatea comercială, industrială şi serviciile suport pentru 20 de ţări din Europa Centrală. „Este un lucru obişnuit în Michelin ca, de exemplu, un inginer de proces din fabrică să îşi continue cariera în centrul de servicii, un polonez să lucreze în România, un român să ocupe un post de manager în Germania sau o femeie să fie directorul unei uzine.

Autor: Laurentiu Cotu

10.02.2020, 16:41 640
Compania Michelin România, parte a grupului francez Michelin, unul dintre cei mai mari producători de anvelope la nivel mondial, cu vânzări globale de peste 22 mld. euro în 2018, are în plan pentru 2020 să recruteze peste 300 de oameni pentru toate activităţile gestionate pe plan local. În prezent, 940 de oameni lucrează la sediul companiei din Bucureşti şi peste 3.500 de persoane sunt angajate în cadrul celor trei fabrici pe care compania franceză le deţine pe piaţa locală, două la Zalău (judeţul Sălaj) şi una în Floreşti (judeţul Prahova).

În 2019, Michelin România a recrutat peste 200 de persoane pentru activităţile desfăşurate la sediul din Bucureşti (marketing şi vânzări, shared services) şi aproape 500 de operatori în producţie şi 70 de ingineri. Începând cu 2014, în Bucureşti s-au pus bazele unui centru de servicii pentru Michelin în Europa, responsabil pentru gestionarea operaţiunilor de achiziţii, contabilitate, control de gestiune, administrarea proceselor de vânzare, logistică şi resurse umane. În plus, începând din 2018, Bucureştiul este sediul regiunii Europa Centrală, de unde compania coordonează activitatea comercială, industrială şi serviciile suport pentru 20 de ţări din Europa Centrală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO