ZF 24

France Telecom vrea sa faca achizitii de valoare mai mica decat TeliaSonera

06.07.2008, 16:52 13

France Telecom, al treilea mare operator de telefonie din Europa, a declarat ca spera sa isi mareasca veniturile cu 0,5% prin achizitii de companii medii, in urmatorii ani, dupa ce aceasta a esuat in preluarea companiei TeliaSonera, informeaza Bloomberg.

Printre optiuni se afla si preluarea unei participatii minoritare in cadrul Vietnam Mobile Telecom Services, pe care guvernul vietnamez o va vinde anul viitor, a declarat Didier Lombard, CEO al France Telecom.

"Cu TeliaSonera, am incercat sa realizam totul deodata", a declarat el. "Cum nu a fost posibl, o vom face mai incet prin achizitii de valoare mai mica. In acest fel, actionarii nostri vor accepta mai usor".

Titlurile companiei France Telecom au scauzt cu 21% dupa ce Le Figaro a anuntat in aprilie ca operatorul francez este interesat de preluarea TeliaSonera. Dupa ce compania franceza a declarat ca nu poate ajunge la o intelegere, acestea au revenit cu un avans de 8,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO